Yaşam

Turuncu revani tanımı, nasıl yapılır?

Revani, Türk mutfağının klasik tatlılarından biridir. Tarihi Osmanlı dönemine kadar uzanan revani tatlısı, ilk kez Erivan zaferi nedeniyle sarayda aşçılar tarafından yapılmış ve “revani” olarak adlandırılmıştır. Birden fazla adla anılan revani tatlısının en bilinen isimlerinden bazıları; pandispanya tatlısı veya yoğurt tatlısı.

Klasik revani gönülleri mest etse de portakal revani kokusuyla da mest edebilir ve lezzetiyle klasik revaniyi tahtından indirebilir. Üstelik klasik revani yumurtaya karşı hassas olan kişilerde koku alma duyusu oluşturabilirken portakal aroması yumurta kokusunu yüksek oranda bastırmaktadır.

İşte kokusu ve tadıyla damak çatlatan lezzet portakal revani tarifi

TURUNCU REVANI



7. KİŞİ / HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 30 DAKİKA

Malzemeler;

kek için:

  • 3 adet oda sıcaklığında yumurta,
  • 1 çay bardağı (80 gram) toz şeker,
  • 1 su bardağı (230 gram) sıvı yağ,
  • 1 su bardağı (245 gram) oda sıcaklığında yoğurt,
  • 1 portakal kabuğu,
  • 1 su bardağı (160 gram) irmik,
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un,
  • Yarım çay kaşığı karbonat,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya

şurup için:

  • 3 su bardağı (600 gram) şeker,
  • 3 su bardağı (720 gram) su,
  • 2-3 damla limon suyu

Yapılışı;

şurup için:

  • Uygun bir tencereye su ve şekeri koyup orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
  • Kaynayan şerbete limon suyunu ekleyip 6 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

kek için:

  • Fırını 175 derecede açın ve 25*30 cm’lik fırın tepsisini yağlayın.
  • Bir kaba eleyerek; Un, irmik, kabartma tozu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştırarak homojen bir karışım elde edin.
  • Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar iyice çırpın.
  • Üzerine sıvı yağ, yoğurt ve rendelenmiş portakal kabuklarını ekleyin, mikseri çalıştırmadan bir veya iki çeşit karıştırın.
  • Un karışımını yumurta karışımına dökün ve sadece karışana kadar çırpın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine kek karışımını yayın ve fırına verin.
  • İlk yirmi dakika fırının kapağını açmayın, sürenin sonunda kürdan yardımıyla kontrollü bir şekilde üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Pişen kekinizi fırından çıkarın ve ilk sıcaklığının geçmesi için 3-4 dakika bekleyin.
  • Kekinizi dilediğiniz gibi dilimleyin ve soğuyan şerbeti bir kepçe yardımıyla kekin her yerine dökün.
  • Bu formdaki portakal revanisini oda sıcaklığındaki bir alanda şerbeti tamamen çekene kadar bekletin.
  • Şerbetli portakallı revani tatlınız soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp 3-4 saat kadar dinlendirin.

Soğuyan portakallı revani tatlınızı krema veya dondurma ile çayın yanında servis edin. Afiyet olsun.

bayindirhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
Ulus Escort
Fatih Escort
Altınşehir Escort
Gürpınar Escort
Kireçburnu Escort
Dursunköy Escort
İnönü Escort
Ambarlı Escort
Çınar Escort
Şamlar Escort
Küçükçekmece Escort
Yassıören Escort
Küçük Sinekli Escort
Küçükyalı Escort
Kuştepe Escort
Küçük Piyale Escort
Çeltik Escort
Suadiye Escort
Göksu Escort
Kocataş Escort
Adem Yavuz Escort
Ulus Escort
Çanta Escort
Ömerli Escort
Yenidoğan Escort
Kadımehmet Efendi Escort
Emek Escort
Esenler Escort
Yenigün Escort
Ulus Escort
Teşvikiye Escort
Finanskent Escort
Altunizade Escort
Mescit Escort
Yeniköy Escort
Çubuklu Escort
Yeniköy Escort
Pazariçi Escort
Ahmediye Escort
Cihangir Escort
Sakızağacı Escort
Sahrayıcedit Escort
Dağyenice Escort
Şenlikköy Escort