Teknoloji

Apple kullanıcılarının hesapları, hafta sonunda durup dururken neden kitlendi?

Geçtiğimiz hafta sonu Apple hesaplarında ortaya çıkan bir sorun, kullanıcıları hayattan bezdirmişe benziyor.

9to5Mac tarafından bildirilene göre, bazı Apple kullanıcıları hafta sonunda herhangi bir açıklama yapılmaksızın tüm cihazlarında Apple ID’lerinden çıkış yapıldığına dair şikayetlerde bulundu. Tekrar giriş yapmaya çalıştıklarında ise doğru bilgiler girilmesine rağmen hesapları kilitlendi ve şifrelerini sıfırlamak zorunda kaldılar.

Apple sorunun neden kaynaklandığı hakkında henüz kamuoyuna bir açıklama yapmadı. Öyle ki Sistem Durumu sayfasında da son 24 saat içinde Apple ID veya başka bir sistemle ilgili herhangi bir sorundan bahsedilmiyor.

Bu sorundan kaç kullanıcının etkilendiği belli değil, ancak insanlar sosyal medyada bu sorunla ilgili başlıklar açarak kendilerinin de bu sorunu yaşadığını söylüyor. 9to5Mac’in aktardığına göre, sitenin kendi ekibinden bazıları da bu sorunla karşılaşmış durumda.

Sorun hafta sonu ortaya çıkmış gibi görünse de yakın geçmişte de benzer sorunların yaşandığına dair bazı raporlar var. Yazılım geliştiricisi Michael Tsai, yayınladığı blog yazısında aynı sorunun geçen sonbaharda da yaşandığını belirtiyor.

haber-koycegiz.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu