Haber

İstişare Toplantısında Yeşilyurt’ta Yeni Konut Alanları ve Kentsel Dönüşüm Projeleri Görüşüldü

Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve Malatya’nın katıldığı istişarede, Yeşilyurt’un çeşitli bölgelerinde yer alan TOKİ Konutları ve Köy Evleri ile merkezi ve kırsal bölgelerde yapılacak yeni konut alanlarının tüm süreçleri konuşuldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer. Toplantıda görüşüldü.

Yeşilyurt Belediyesi Gedik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda, Yeşilyurt’un merkez ve kırsal kesiminde depreme dayanıklı ve güvenilir konutların inşa edilmesi amacıyla başlatılan ve planlanan yatırımlara ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu.

Çırmıhtı İmar Kurulu Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Liderleri ve Mahalle Muhtarlarının da katıldığı toplantıda konuşan Malatya Etraf Şehirleşme ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer, “İl Müdürlüğü olarak yeni konut alanları üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Toplam Yeşilyurt merkezdeki rezerv yapı alanının ise “101 hektar alan üzerine 9 bin 270 konut, 840 işyeri inşa edilecek” dedi.

Toplantının faydalı geçmesini temenni eden Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, “Merkez ve kırsal bölgelerde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projelerini tüm boyutlarıyla ele aldığımız toplantımız oldukça verimli geçti. İlçenin dönüşüm çalışmalarını hızlandırmak adına bu tür toplantılara önem veriyoruz. Şehrimizdeki depremzede ailelerimizin barınma sorununu çözmeyi hedefliyoruz.” Öncelikle devletimizin gücü ve imkanlarıyla konteyner kentler kuruldu, şimdi de ailelerimizi TOKİ ve Kırsal Köy konutlarına taşımak için çalışıyoruz. Planlı bir şekilde çalışmaların ilerlemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Toplantımızda ilçemizde devam eden yatırımların süreçleri konuşuldu, çözüm odaklı çalışıyoruz. Haritada mahalle mahalle. “Kırsal konutlarımızın yer seçimlerini tamamlamak için tek tek çalıştık, merkez mahallelerimizde uygulanacak kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili çalışmalarımız oldu. Verimli bir toplantı oldu, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt’un çeşitli bölgelerinde yapılacak yeni kentsel dönüşüm konutları ve dönüşüm projeleriyle gelecek nesillere daha güzel bir Yeşilyurt’u ortaklaşa emanet edeceklerini söyledi.

Yeşilyurt’ta tüm yatırımları sağduyu anlayışıyla hayata geçirdiklerini ve herkesin fikrini alarak doğru bir yol haritası belirlemeye çalıştıklarını belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “6 Şubat’ta yaşadığımız büyük deprem felaketinin ardından deprem konutlarının teslimleri gerçekleşti. İlimizde yapımına başlanan yeni konut alanlarının belirlenmesi, mevcut planların tamamlanması ve kentsel dönüşüm yatırımları hepimiz için tek gündem maddesidir.Tek amacımız ilçemizin dönüşümünü doğru ve planlı bir şekilde sürdürmektir. sağlam, güvenli, sürdürülebilir ve yeşile duyarlı yapılar çatısı altında yatırımlar yapıyoruz.Kırsal alanlarımızda mekanların değerli olmasının yanı sıra merkezi ve kırsal bölgelerde yapılacak yeni konut alanları için de belediyemizin imkanlarını seferber ediyoruz. Zamanla bu alanların özel mülkiyete dönüşmesi, kamusal alanların yetersizliği, mevcut kamu arazilerinin yapılaşmaya uygun olmaması gibi nedenlerden dolayı kırsal konut yapımında sorunlar yaşanmaktadır. Kırsalda başlayacak evlerimiz var ama merkezde evlerin inşaatı hızla ilerliyor. Kiltepe, Çarumuz, Kaynarca ve Melekbaba gibi toplu yıkımların yaşandığı bölgelerde TOKİ Konutları konusunda önemli ilerlemeler kaydedildi. Geçtiğimiz günlerde şehrimizi ziyaret eden Etraf Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcımız Sayın Vedad Gürgen ile birlikte saha incelemelerimizde Bostanbaşı ve Yakınca bölgelerine yönelik TOKİ Konutları talebimizi ilettik. Zaviye, Çavuşoğlu Salköprü, Kiltepe ve İlyas Mahallelerimizin bulunduğu bölgeler için Bakanlık denetiminde detaylı bir hazırlık çalışması yapılıyor. Projelerin ön hazırlıkları başladı, inşallah inşaatlarına da başlanacak. Çırmıhtı ve Gündüzbey gibi tarihi yerleşim alanlarımızı planlayarak tarihi mirasımızı bugünden geleceğe taşımak öncelikli misyonumuzdur. Bu bölgelerde imalat ve diğer çalışmaların bir an önce başlatılması gerekiyor” dedi. -MALATYA

haberkozakli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu